Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κατερίνα Λέχου : «Δεν γίνεται να σκηνοθετείς και να παίζεις στο έργο σου»


Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να βαδίζουν στο δρόμο που χαράσσουν οι ίδιοι και όχι να ακολουθούν την πεπατημένη. Υπάρχουν καλλιτέχνες που αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο πέραν της τέχνης τους και την υποστηρίζουν με θέρμη κάθε φορά. Η Κατερίνα Λέχου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν μένει όμως μόνο σε αυτό.

Μίλησέ μου λίγο για τη συμμετοχή σου στη νέα ταινία «Ακάλυπτος». Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε σε αυτή την ταινία αρχικά;
Ένας βασικός λόγος για τη δική μου εμπλοκή ήταν ο σκηνοθέτης. Ο Χρήστος Δήμας είναι πολύ συμπαθής, έξυπνος και σε βάζει με τη μία στο κλίμα που θέλει να επιτύχει στην ταινία. Κατά δεύτερον, οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Από πού να πρωτοξεκινήσω: από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τη Βασιλική Ανδρίτσου με την οποία έχω και τις περισσότερες σκηνές; Είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν μέσα τους την αίσθηση του κωμικού στοιχείου και είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι. Για μένα ήταν πολύ σημαντικοί όλοι τους, γιατί η περίοδος προσαρμογής μου έπρεπε να γίνει σε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους, λόγω του ότι είχα λίγες σκηνές. Η παρουσία τους, καθώς και του crew, με βοήθησε πολύ να αποδώσω σωστά το ρόλο μου.

Παίζεις τη γυναίκα του Ακάλυπτου (Πέτρου Φιλιππίδη). Μίλησέ μου για τη συνεργασία σας. Είναι, ας πούμε, έξω καρδιά όπως τον έχουμε συνηθίσει στους ρόλους του; Ή είναι πιο δύσκολος σαν χαρακτήρας;
Θεωρώ ότι δεν είναι όσο εξωστρεφής δείχνει στη δουλειά του. Έχω βέβαια τις επιφυλάξεις μου επ' αυτού, δεδομένου ότι δεν τον γνωρίζω πολύ καλά, όμως θα έλεγα πως είναι σχετικά εσωστρεφής ως χαρακτήρας. Όπως άλλωστε πολύ συχνά συμβαίνει με τους κωμικούς. Απλώς επειδή έχουν αυτό το αιχμηρό χιούμορ σού δίνουν την αίσθηση ότι είναι έξω καρδιά. Μάλλον είναι κλειστός ο Πέτρος. Θυμάμαι, καθόταν πάντα ήσυχος στα γυρίσματα. Παρ’όλα αυτά είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης.

Πλέον ένας καλλιτέχνης και δη ηθοποιός είναι δύσκολο να ζει από την τέχνη του. Θα μπορούσες να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα πέραν της υποκριτικής όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοί σου; Τραγούδι, παρουσίαση και άλλα;
Νομίζω ότι αν είχα ροπή προς αυτά που αναφέρεις και επειδή κάνω υποκριτική εδώ και 26 χρόνια, θα είχα αλλάξει πορεία εδώ και καιρό. Δεν σου κρύβω ότι υπήρχαν τέτοιου είδους προτάσεις κατά καιρούς, αλλά σχεδόν πάντα τις απέφευγα γιατί δεν εστίαζα εκεί το ενδιαφέρον μου.

Αν όμως τα πράγματα δυσκολέψουν και άλλο, θα το έβλεπες με άλλο μάτι;
Μέχρι τώρα κατάφερα και το έβγαλα το ψωμί μου από αυτήν τη δουλειά. Ελπίζω να τα καταφέρω και στα χρόνια που θα έρθουν. Αλλά αν υπήρχαν άμεσοι λόγοι επιβίωσης, φυσικά και θα το έκανα. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει κάποιον όταν κάνει κάτι καθαρά για να επιβιώσει;

Και αν λέγονταν διάφορα μετά όπως «Κοίτα τη Λέχου, μας έγινε και παρουσιάστρια τώρα».
Μην το συγχέεις. Αυτό το ακούς να λέγεται για ανθρώπους που κάνουν πολλά πράγματα παράλληλα και μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις πού κάνουν focus. Γιατί η αλήθεια είναι -και αυτό σου το λέω μετά βεβαιότητος- αν δεν κάνεις focus, από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να τα κάνεις όλα καλά. Δεν γίνεται να σκηνοθετείς και να παίζεις στο έργο σου.

Ναι, αλλά ο Μαρκουλάκης τα καταφέρνει καλά και στα δύο πόστα...
Σύμφωνοι, απλώς εγώ διαφωνώ με τους ανθρώπους που κάνουν κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι αδικούν τον εαυτό τους με τις πολλαπλές ιδιότητες. Ενδέχεται, ας πούμε, να είσαι λίγο πιο αδούλευτος στο υποκριτικό κομμάτι -γιατί ρίχνεις το βάρος στη σκηνοθεσία- και το ανάποδο. Όμως, επειδή ο Μαρκουλάκης, όπως και άλλοι, ο Μπέζος, ο Κιμούλης, ο Φιλιππίδης, είναι πάρα πολύ ικανοί, το επιτυγχάνουν. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Καλό είναι να παίρνει κάποιος μια θέση κατά τη γνώμη μου.


Πηγή : yupiii.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *