Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ντάνιελ Ντέι Λούις: «Η Δημοκρατία δεν είναι χάος»


Ο ιρλανδός ηθοποιός κέρδισε το κοινό του Παλλάς στην πρεμιέρα του «Λίνκολν»

Χειροκροτούμενος από ορθίους χθες Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ανέβηκε στην κατάμεστη σκηνή της αίθουσας Παλλάς CITYLINK της Βουκουρεστίου, ο ιρλανδός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις μετά την ειδική προβολή της τελευταίας  ταινίας του, «Λίνκολν».

 Ευχάριστος, χαμογελαστός και θερμός, ο Ντέι Λούις, προσκεκλημένος και αυτή την φορά στην Ελλάδα από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών Παιδιών, συνομίλησε με το κοινό για την ήδη πολυσυζητημένη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ η οποία  ενδεχομένως θα του χαρίσει ένα τρίτο Οσκαρ Α’ ρόλου (η ταινία έχει συγκεντρώσει 12 υποψηφιότητες),  για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν τον οποίο υποδύθηκε στην εντέλεια αλλά και γενικότερα για την έννοια της δημοκρατίας, που στις μέρες μας δείχνει πιο πολύτιμη από ποτέ.

 «Η δημοκρατία δεν είναι χάος» επανέλαβε χαρακτηριστικά ο Ντέι Λούις τα λόγια κάποιου από τους θεατές, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση ότι όπου και αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο μπορεί, δεν θα πάψει ποτέ να προασπίζει την έννοιά της. «Οπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι και αφέντης κανενός» είπε ο ηθοποιός.

 Σε ότι αφορά τον ίδιο τον ρόλο του, ο Ντέι Λούις επεσήμανε ότι ένιωσε ιδιαίτερα υποχρεωμένος να τον αποδώσει όσο το δυνατόν πιο πιστά διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας ηθοποιός ήταν που τελικά σκότωσε τον Λίνκολν (ο Τζον Μπουθ κατά την διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης που ο Πρόεδρος παρακολουθούσε).

 Διαβάζοντας βιβλία και άλλα γραπτά για να κατανοήσει καλύτερα τον Λίνκολν, ο ιρλανδός ηθοποιός κατάλαβε ότι ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και με πηγαίο χιούμορ, ο οποίος πίστευε μέσα από την καρδιά του ότι «η αγάπη μπορεί πραγματικά να ενώσει τους ανθρώπους.»

 Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σκηνοθετική ευφυία του Σπίλμπεργκ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα το χιούμορ που έκανε στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών σχετικά με την κλασική ταινία του πρώτου «Ε.Τ. Ο εξωγήινος». «Θα έπαιζα με πολλή χαρά σε αυτήν την ταινία» είπε.

   Τον Ντέι Λούις παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών κυρία Δάφνη Οικονόμου, επισημαίνοντας την προσήλωση και αφοσίωσή του στο έργο της Εταιρίας, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται με πολύ κόπο και  χωρίς καμία κρατική υποστήριξη.

 Στην προβολή της ταινίας βρισκόταν και ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της 20th Century Fox κ. Τζιμ Γιαννόπουλος. Θυμίζουμε τέλος ότι όλα τα έσοδα της χθεσινής εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του ηθοποιού.

 Η ταινία «Λίνκολν» διανέμεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου από την ODEON


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *