Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ηρώ Πιντή: “Φτάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς”.

Από: http://moirasou.org/synenteukseis_post
Αν με ρωτούσες ποια είναι η γνώμη μου για τους πολιτικούς και για την πλειοψηφία όλων αυτών που ασχολούνται με τα κοινά, θα σου απαντούσα με τα λόγια του Anatole France, του Γάλλου συγγραφέα: “Οι πολιτικοί είναι σαν τα άλογα: δεν μπορούν να προχωρήσουν ίσια χωρίς παρωπίδες”.
Παλιά.
Δηλαδή όχι και πολύ παλιά, μιας και πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η Ηρώ βάζει υποψηφιότητα με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σωτηράκη για το Δήμο Kορδελιού-Ευόσμου και αποφάσισα να αλλάξω άρδην γνώμη.
Η Ηρώ Πιντή, ή αλλιώς η “Ηρω…ίδα των κουλουάρ” -όπως την αποκάλεσαν πρόσφατα σε ένα άρθρο για εκείνη- είναι 23 ετών, πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ στα 400m. και -πίστεψέ με- ένα άτομο που με τις παρωπίδες δεν είχε και δεν έχει ουδεμία σχέση.
Το κορίτσι που δεν πιστεύει ότι πρέπει να έχει κανείς συγκεκριμένες αρετές για να ασχοληθεί με τα κοινά -μιας και όλοι μπορούν να βοηθήσουν από το δικό τους μετερίζι- επίτρεψέ με να σου πω ότι έχει πολλές αρετές (αρετές για τις οποίες μάλλον δεν έχει καμία συναίσθηση, καθώς η μετριοφοσύνη  της τυχαίνει να είναι η μεγαλύτερη από αυτές).
Η Ηρώ Πιντή είναι εγκρατής, ευφυής, τίμια, υπεύθυνη, πειθαρχημένη και γενναιόδωρη. Το πλέον κατάλληλο άτομο για να “χρησιμοποιήσεις”, εάν ακόμα πιστεύεις ότι κάτι καλό μπορεί να “γεννηθεί” στις μέρες μας. Το πλέον αξιόλογο άτομο, εάν ακόμα πιστεύεις στους ανθρώπους και στα ιδανικά τους, εάν ακόμα πιστεύεις ότι “ναι, τίποτα δε χάθηκε ακόμα”.
Η Ηρώ Πιντή στο moirasou συμπληρώνει τις προτάσεις μας.
Τιμή μας.

Λένε ότι κάνω πρωταθλητισμό δε σημαίνει βγαίνω πρώτος, αλλά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να βγω πρώτος. Εγώ πιστεύω ότι…
…δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σου έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όριά σου και τα ξεπερνάς! Αυτή είναι και η έννοια του πρωταθλητισμού άλλωστε. Κανείς δε ξέρει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει και πόση εσωτερική δύναμη κρύβει η ψυχή του μέχρι να αναγκαστεί να υπερβεί το “εγώ” του.
Η νίκη και η ήττα οφείλουν να ξέρουν πώς να ισορροπούν μέσα σου, όταν ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό. Εγώ διαχειρίζομαι αυτές τις έννοιες στη ζωή μου…
…υπό ίσους όρους. Βέβαια οι περισσότεροι θέλουν πάντα να νικούν. Εγώ, όμως, ξέρω πως από την ήττα σου μαθαίνεις , γίνεσαι σοφότερος, γίνεσαι δυνατότερος. Η νίκη είναι η Ιθάκη. Η ήττα, όμως, είναι το ταξίδι προς αυτήν.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι νέοι να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτές τις εκλογές γιατί…
…πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάρουν οι νέοι το μέλλον στα χέρια τους και να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου τους. Μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Μόνο αν ενδιαφερθούμε για το διπλανό μας, θα προχωρήσει αυτός ο τόπος. Και κάτι πολύ σημαντικό: Φτάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Ας δώσουμε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες.
Οι αρετές που πρέπει να έχει κανείς για να ασχολείται με τα κοινά είναι…
…δε πιστεύω πως υπάρχουν συγκεκριμένες αρετές. Πρέπει να έχεις θέληση και πίστη στον εαυτό σου και στο συνάνθρωπό σου. Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά αρκεί να έχουν μεράκι για τον τόπο τους. Δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας πολιτικός όπως προείπα. Ίσως πλέον αυτό να έχει ανάγκη η χώρα.
Λένε ότι η φιλοδοξία είναι τόσο δυνατό πάθος που όσο ψηλά κι αν φτάσει κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Εγώ θεωρώ ότι...
…πρέπει να φιλοδοξεί να γίνεις καλύτερος από το χθες σου. Η φιλοδοξία στα λογικά της πλαίσια εξελίσσει τον άνθρωπο, διότι έτσι βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση. Αρκεί όλο αυτό να μη φτάσει στ όρια της ματαιοδοξίας.

Συνήθως ισχύει ότι “ό,τι πράξεις, θα εισπράξεις”. Στον πρωταθλητισμό και στην πολιτική πιστεύω ότι αυτή η ρήση…
ταιριάζει απόλυτα. Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη. Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις. Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους. Σίγουρα αυτά πάνε μαζί σε αυτούς τους τομείς. Επομένως, δώσε στον άλλον αυτό που θα ήθελες να σου δώσει και κάποια στιγμή -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- θα σου τα επιστρέψει πίσω.
Αν θα έπρεπε να παρομοιάσω τη σχέση μου με τον αθλητισμό με ταξίδι, θα το περιέγραφα ως εξής...
…Σίγουρα θα ήταν το ταξίδι του Οδυσσέα. Δε γνωρίζω ποια θα είναι η Ιθάκη μου αλλά το ταξίδι μέσα στον αθλητισμό μου έχει μάθει πολλά. Πολλά. Άσχημα και όμορφα. Όλα παίζουν το ρόλο τους σε αυτήν τη ζωή. Ένα μακροχρόνια και συνάμα πολυδιάστατο ταξίδι.
Όσοι ασχολούνται με τα κοινά, ξεκινάνε τις προτάσεις τους με το γνωστό σε όλους μας χιλιοειπωμένο “θα”. Αν εκλεγώ, λοιπόν, εγώ θα…
…ασχοληθώ ενεργά με το αθλητικό κομμάτι του Δήμου μου. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σωτηράκης έχει όρεξη για δουλειά και νοικοκύρεμα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς, λοιπόν, είναι και ο τομέας του αθλητισμού. Ελπίζω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης του, αν τελικά εκλεγώ.

Επέλεξα να είμαι υποψήφια με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κώστα Σωτηράκη επειδή…
…τολμάει να εμπιστευτεί τους νέους ανθρώπους. Επειδή είναι και ο ίδιος νέος άνθρωπος αλλά με πλούσια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Κώστας Σωτηράκης φέρει καινοτόμες ιδέες και πάνω από όλα στηρίζει νέες απόψεις, κάτι που για μένα μέτρησε θετικά, για να μη πω ότι έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο της επιλογής μου. Έχει το σθένος να βάζει μπροστά νέα πρόσωπα. Με την πολύτιμη καθοδήγησή του πιστεύω ακράδαντα ότι θα εκπληρώσουμε το όραμά του.
* H Ηρώ είναι προπονήτρια στίβου και τελειόφοιτη τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

2012 Αγιογράφος Άγιος Αθλητές Αλάνις Μορισέτ Αλέξανδρος Ρήγας Αλεξίου Αμαλία Μουτούση Ανδρέας Σκούπουρας Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία ανθρώπινα δικαιώματα Αντριου Σόλομον Άρης Μεσσήνης Αρσένι Ρογκίνσκι Ασλί Ερντογάν Βασίλη Μαρκεζίνη Βασιλική Χασιώτη βιβλιογραφία Βίλυ Αργυρούδη βιογραφία Βλαντίμιρ Πούτιν Βραβείο Γέρων Παΐσιος Γεώργιος Β. Τσιλιόπουλος Γιάννης Κουνέλλης Γιάννης Μπουτάρης Γιουσέιν Μπολτ Γίρζι Κίλιαν Γιώργος Αφρουδάκης Γιώργος Καμίνης Γιώργος Καπουτζίδης Γιώργος Κιμούλης Γιώργος Μαζωνάκης Γκούσταφ Κλιμτ Γυναίκα Γυναικείο Πρόσωπο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ Διαιτολόγος Διαμαντής Καραναστάσης Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας Δράκουλας δρόμος Εικαστικός Εἰρηναῖος Εκδήλωση Ελένη Καραΐνδρου Ελλάδα Έλληνας Έλληνες Ενημέρωση Επάγγελμα επανέκδοση Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής επιστήμη Ευαγγέλιο Ευεργέτη Ευχές Εφοπλιστής Η ρομαντική μου ιστορία ηθοποιός Ηρώ Πιντή Θέατρο Θρησκεία Θύμιος Καρακατσάνης Ιησούς Χριστός Ισραήλ Ιφιγένεια Χρυσοχόου Ιωάννης Ιωάννης της Κροστάνδης Καλλιτεχνικά καλύτερη Καραθεοδωρής Κατερίνα Λέχου Κέιτ Μπλάνσετ κινηματογράφος Κινηματογράφος. Μουσικός Κωνσταντακόπουλος Κώστας Βοργιαζίδης Κώστας Καραμανλής Κωστής Λάζαρος Σπύρου Λίνα Νικολακοπούλου Λόγος Λογοτέχνης λογοτεχνία Λουκιανός Κηλαηδόνης μαθηματικός Μάκης Παπαδημητρίου Μάνος Δανέζης Μανώλης Φιλιππίδης Μαξ Μπορν Μαρία Μαρία Μοντεσσόρι Μαριάνθη Πελεβάνη Μάριος Φραγκούλης Μεγακλής Βιντιάδης μεγάλος Μελίνα Μερκούρη Μέριλον Μονρόε Μικρασία Μικρασιατική τετραλογία ΜΙΤ Μουσείο Μπενάκη Μουσική Μπράμ Στόκερ Μυρτώ Κοντοβά Νανά Κοντού Νάνα Μούσχουρη Νικηφόρος Βρεττάκος Νόβακ Τζόκοβιτς Νόμπελ Φυσικής Ντάνιελ Ντέι Λούις Ντέιβιντ Μπάουι Οδυσσέας Ελύτης Οικογένεια Ολιστική Βοτανοθεραπεία Ομολογητής Ὀρθόδοξος Παγκόσμιο πακιστανή ακτιβίστρια Παλμός των Καρκινοπαθών Πάνος Καμμένος Πάουλο Κοέλιο Παπαχρήστος Πάρης Πατριάρχη Πατρίδα Πέτρος Αλιβιζάτος Πνεύμα ποίημα ποίηση ποιητής ποιήτρια Πράξη Προβολή Πρόσωπο Πρόσωπο της Χρονιάς Πρόταση Πρωταθλητής Ρέιμοντ Τσάντλερ Ρόμπερτ Ντε Νίρο Ρούνεϊ Μάρα Ρωσία Ρώσος Σαίξπηρ Σερβία Σιμόν ντε Μπωβουάρ Σμύρνη Σόντερμπεργκ Σοφιανού Σπουδαία σπουδαίος Στέφανος Λαζαρόπουλος στιγμή συγγραφέας σύλλογος Συνθέτης Σφίγγα ταινία ταλιμπάν Τέχνη Τζαμπάζη Τζένη Καρέζη Τζόντι Φόστερ Τουρκία Τούρκος τραγουδίστρια Τραγουδοποιός υβρίδια Φεστιβάλ Επιδαύρου Φωνή Φώτης Καραβασίλης Χριστιανός Ωνάσειο Aaron Swartz Alaattin Sürmeli Amelia Earhart athensvoice.gr biographies.nea-acropoli.gr Codex Alimentarius Corfu Channel Deep Purple ellines.com Far From the Tree FAZ Florian Illies Google Gustav Klimt Harvard John Forbes Nash Jr Jon Lord Lloyd’s List Maria Leontitsi Maria Montessori moirasou.blogspot.gr Monopol petitions protagon.gr Putin Silence Breakers thebest.gr Time tovima.gr Usain Bolt VasilisV wikipedia.org

Ads 468x60px


Αναζήτηση των Επιχειρήσεων