Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Βασιλική Χασιώτη: Μια Ολιστική Βοτανοθεραπεύτρια με άποψη.

Από: http://moirasou.org/synenteukseis_post/basilikh-xasiwth-mia-olistikh-botanotherapeutria-me-apopsh/


1901810_1409110869348405_55695582_n
Τη γνώρισα πρόσφατα. Συγκυριακά. Αλλά η γνωριμία μας θα ήταν και συνειδητή επιλογή μου, αν σε κάποιον ιδανικό κόσμο είχαμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε εμείς ποιους ανθρώπους θα συναντήσουμε στο διάβα μας.
Η αγάπη της, η φύση. Η αγάπη μου, οι άνθρωποι που έχουν βαθιές αγάπες. Κι εκείνη αγαπάει. Βαθιά. Την οικογένεια. Τη φύση. Τη ζωή. Και εσύ μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις. Γιατί βάζω στοίχημα πως για εκείνη δεν έχει καμία σημασία η σειρά. Δεν είναι, βλέπεις, άνθρωπος που κολλάει σε φθηνές λεπτομέρειες.
Ίσως γιατί έμαθε να προτιμά το…”ακριβό”. Το “ακριβό” που χωράει μέσα σε ένα χαμόγελο, σε ένα βότανο, σε μια αγκαλιά, σε μια θεραπεία, σε μια καινούρια αρχή. Και -πίστεψέ με- ξέρει από νέες αρχές εκείνη. Γι’ αυτό και θεωρεί -φρονώ- χρέος της να βοηθάει και άλλους να κάνουν τη δική τους αρχή.
Η Βάσω μεγάλωσε στη Γερακινή Χαλκιδικής ενώ, μεγαλώνοντας, σπούδασε βρεφοκομία και δούλεψε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής από το 1996 έως και το 1998. Αργότερα, σπούδασε και νοσηλευτική και εργάστηκε σε κλινικές και θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης για περίπου τρία χρόνια, από το 2000 έως και το 2003.
Αφού παντρεύτηκε και έγινε μαμά, σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα που έμελλε να αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή της. Οι σπουδές της πάνω στην “Ολιστική Βοτανική Φυτοθεραπεία” και το πτυχίο που ακολούθησε ήταν ένα καλό βήμα για μια καλή μελλοντική “συναισθηματική” και επαγγελματική επένδυση.
Η Βάσω, μάλιστα, για περίπου ένα χρόνο διατηρούσε και τη δική της στήλη στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ”, με τίτλο “Η δύναμη της φύσης” και θεματολογία γύρω από τα βότανα και τη θεραπεία ασθενειών.
Η ίδια δηλώνει: “Σήμερα έχω νόμιμο εργαστήριο παρασκευής-μεταποίησης, όπου και δραστηριοποιούμαι. Αύριο…θα δείξει…“!
Ολιστική Βοτανική και Φυτοθεραπεία. Εάν έπρεπε να εξηγήσεις σε κάποιον τί ακριβώς είναι αυτή η ειδικότητα, τί θα του έλεγες;
Ολιστική βοτανοθεραπεία, είναι μια θεραπευτική μέθοδος χιλιετιών, που στοχεύει στην προσέγγιση της αιτίας, μιας πάθησης, αλλά παράλληλα αδρανοποιεί και τα συμπτώματα. Οι αιτίες είναι συνήθως ψυχοσωματικές, οπότε και το ψυχολογικό κομμάτι είναι απαραίτητο.
Καλλυντικά της Φύσης. Πώς προέκυψε αυτή η ενότητα στη ζωή σου και ποια η πρακτική της εφαρμογή;
Η ανάγκη για την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας, με οδήγησε να φτιάχνω φυσικά σκευάσματα, μαζεύοντας μόνη μου τα βότανα.Τα επεξεργάζομαι και τα μετατρέπω σε ο,τι εγώ επιθυμώ, ανάλογα με τον προορισμό τους. Τα άγρια αυτοφυή δέντρα και φυτά έχουν τις δραστικές τους ουσίες αυξημένες, σε σχέση με αυτά που καλλιεργούνται. Οι εφαρμογές είναι απεριόριστες. Κρέμες και αλοιφές για δερματικά προβλήματα (αλλεργίες-μύκητες κ.τ.λ),serum, ζελέ και ενυδατικές για την αποκατάσταση του γήρατος, προϊόντα κοσμετολογίας και καθαρισμού (οικιακής χρήσης, σαμπουάν, αφρόλουτρα),σαπούνια, λάδια, λοσιόν, άλατα κ.τ.λ.
Αν έπρεπε να μοιραστείς μόνο ένα “γιατροσόφι” με τον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί επιλέγεις να μοιραστείς αυτό το συγκεκριμένο μαζί μας;
Αν μπορούσα να δώσω μια συνταγή-πανάκεια, αυτή θα ήταν: Κάθε πρωί που ξυπνάτε,να ρίχνετε μέσα στο multi 2 κλωνάρια σέλινο, 1 κλειστή χούφτα μαϊντανό, 10 ξανθές σταφίδες και φρέσκο φύτρο σιταριού, να τα χτυπάτε με λίγο νερό, να στραγγίζετε και να πίνετε. Βελτιώνει σημαντικά, όλες τις παθήσεις, από προβλήματα στα οστά, άλατα,αναιμίες, καρδιαγγειακό, καθαρισμό σπλάχνων, αδυνάτισμα, μέχρι και αυτοάνοσα και τα χρόνια προβλήματα.
Φύση. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που σου ξυπνούν με αυτή τη λέξη. Ποια είναι η πιο έντονη μυρωδιά, ο πρώτος ήχος με το άκουσμά της;
Όταν βρίσκομαι στη φύση, εκεί ανάμεσα στα δέντρα και τα ποτάμια ή τις λίμνες, με καταβάλλει ένα υπέρμετρο δέος, για την απεριόριστη σοφία του Δημιουργού. Η μουσική της ύπαρξης τους είναι μοναδική. Γεμίζει η ψυχή με ήχους, αρώματα και χρώματα. Σε κάνει να νιώθεις ότι θες πάρα πολύ να ξαναγίνεις το χαμένο κομμάτι, της φύσης, αυτό που ήσουν κάποτε. Δε θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που ένιωσα όταν βρήκα στρέμματα από ένα βότανο που έψαχνα καιρό. Το Εκουιζετο. Όμορφο, ευθυτενές και τόσο ευαίσθητο παράλληλα…
Θεωρητικά, σου απαγορεύει κάποιος να έρθεις ξανά σε επαφή με τη φύση και σε περιορίζει σε ένα διαμέρισμα, κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Θα έβρισκες κι εκεί κάποια διέξοδο;
Ούτε η σκέψη δε χωράει στο κεφάλι μου, η σκέψη ότι κάποια στιγμή θα ζούσα ξανά σε πόλη! Με πιάνει κλειστοφοβία και μόνο στην αναφορά αυτού! Αν πάλι ήμουν αναγκασμένη…μάλλον θα έφτιαχνα το δικό μου παράδεισο, για να ζω μέσα σε μια ψευδαίσθηση. Δε γίνεται να απομακρυνθώ από τη φύση. Αυτό για μένα θα ήταν μοιραίο.
Γυναίκα και μητέρα. Δυο ρόλοι, προφανώς σταθμοί στη ζωή σου. Τί σου έμαθε ο καθένας από αυτούς μέχρι και σήμερα; Τι πιστεύεις ότι θα απαντάς στην ίδια ερώτηση, μερικές δεκαετίες αργότερα;
Αν ο Δημιουργός δε μου χάριζε παιδιά, θα ήμουν μισή. Τα κορίτσια μου συμμετέχουν ενεργά στο σαφάρι άγριων φυτών και έχουν μάθει πολλά. Είναι 2 πολύτιμοι σύμμαχοι, με μέλλον! Ευχή μου είναι να γίνουν καλύτερες από τη μαμά τους, σε έναν κόσμο που το…εναλλακτικό δε θα είναι κυνήγι μαγισσών…
Σε δυο δεκαετίες από σήμερα θα ήθελα να κάθομαι στην πλαγιά ενός βουνού και να καμαρώνω τα κορίτσια μου που θα μαζεύουν βότανα με αγάπη και σεβασμό απέναντι στη φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η λέξη “ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ” εκφράζει ακριβώς το ρόλο της φύσης απέναντι στον άνθρωπο. Μας δίνει οξυγόνο-ξύλα-τροφή-προστασία. Γεννιέται, μεγαλώνει και πεθαίνει, μόνο για να μας δοθεί. Κι ας μην ξεχνάμε ότι έτσι φτιάχτηκε κι έτσι δόθηκε,για την ομοιοστασία του πλανήτη μας και την ισορροπία της φύσης, της οποίας είμαστε κι εμείς κομμάτι. Κομμάτι του συνόλου της αλυσίδας…..κομμάτι του ΟΛΟΥ!
*Τη Βάσω θα την βρεις στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Labels

2012 Αγιογράφος Άγιος Αθλητές Αιωνία Αλάνις Μορισέτ Αλέξανδρος Ρήγας Αλεξίου Αμαλία Μουτούση Ανδρέας Σκούπουρας Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία ανθρώπινα δικαιώματα Αντριου Σόλομον Άρης Μεσσήνης Αρσένι Ρογκίνσκι Ασλί Ερντογάν Βασίλη Μαρκεζίνη Βασιλική Χασιώτη βιβλιογραφία Βίλυ Αργυρούδη βιογραφία Βλαντίμιρ Πούτιν Βραβείο Γέρων Παΐσιος Γεώργιος Β. Τσιλιόπουλος Γιάννης Δαρδαμανέλης Γιάννης Κουνέλλης Γιάννης Μπουτάρης Γιουσέιν Μπολτ Γίρζι Κίλιαν Γιώργος Αφρουδάκης Γιώργος Καμίνης Γιώργος Καπουτζίδης Γιώργος Κιμούλης Γιώργος Μαζωνάκης Γκούσταφ Κλιμτ Γυναίκα Γυναικείο Πρόσωπο Δελτίο Τύπου Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ Διαιτολόγος Διαμαντής Καραναστάσης Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας Δράκουλας δρόμος Εικαστικός Εἰρηναῖος Εκδήλωση Ελένη Ανθοπούλου Ελένη Καραΐνδρου Ελλάδα Έλληνας Έλληνες Ενημέρωση Επάγγελμα επανέκδοση Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής επιστήμη Ευαγγέλιο Ευεργέτη Ευχές Εφοπλιστής Η ρομαντική μου ιστορία ηθοποιός Ηρώ Πιντή Θέατρο Θρησκεία Θύμιος Καρακατσάνης Ιησούς Χριστός Ισραήλ Ιφιγένεια Χρυσοχόου Ιωάννης Ιωάννης της Κροστάνδης Καλαμαριά Καλλιτεχνικά καλύτερη Καραθεοδωρής Κατερίνα Λέχου Κέιτ Μπλάνσετ κινηματογράφος Κινηματογράφος. Μουσικός Κωνσταντακόπουλος Κώστας Βοργιαζίδης Κώστας Καραμανλής Κωστής Λάζαρος Σπύρου Λίνα Νικολακοπούλου Λόγος Λογοτέχνης λογοτεχνία Λουκιανός Κηλαηδόνης μαθηματικός Μάκης Παπαδημητρίου Μάνος Δανέζης Μανώλης Φιλιππίδης Μαξ Μπορν Μαρία Μαρία Μοντεσσόρι Μαριάνθη Πελεβάνη Μάριος Φραγκούλης Μεγακλής Βιντιάδης μεγάλος Μελίνα Μερκούρη Μέριλον Μονρόε Μικρασία Μικρασιατική τετραλογία ΜΙΤ Μνήμη Μουσείο Μπενάκη Μουσική Μπράμ Στόκερ Μυρτώ Κοντοβά Νανά Κοντού Νάνα Μούσχουρη Νικηφόρος Βρεττάκος Νίκος Τομπουλίδης Νόβακ Τζόκοβιτς Νόμπελ Φυσικής Ντάνιελ Ντέι Λούις Ντέιβιντ Μπάουι Οδυσσέας Ελύτης Οικογένεια Ολιστική Βοτανοθεραπεία Ομολογητής Ὀρθόδοξος Παγκόσμιο πακιστανή ακτιβίστρια Παλμός των Καρκινοπαθών Πάνος Καμμένος Πάουλο Κοέλιο Παπαχρήστος Πάρης Παράδεισος Πατριάρχη Πατρίδα Πέτρος Αλιβιζάτος Πνεύμα ποίημα ποίηση ποιητής ποιήτρια Πράξη Προβολή Πρόσκληση Πρόσωπο Πρόσωπο της Χρονιάς Πρόταση Πρωταθλητής Ρέιμοντ Τσάντλερ Ρόμπερτ Ντε Νίρο Ρούνεϊ Μάρα Ρωσία Ρώσος Σαίξπηρ Σερβία Σιμόν ντε Μπωβουάρ Σμύρνη Σόντερμπεργκ Σοφιανού Σπουδαία σπουδαίος Στέφανος Λαζαρόπουλος στιγμή συγγραφέας Συγγραφεύς σύλλογος Συνθέτης Σφίγγα ταινία ταλιμπάν Τέχνη Τζαμπάζη Τζένη Καρέζη Τζόντι Φόστερ Τουρκία Τούρκος τραγουδίστρια Τραγουδοποιός υβρίδια Υποψήφιος Φεστιβάλ Επιδαύρου Φωνή Φώτης Καραβασίλης Χριστιανός Ωνάσειο Aaron Swartz Alaattin Sürmeli Amelia Earhart athensvoice.gr biographies.nea-acropoli.gr Codex Alimentarius Corfu Channel Deep Purple ellines.com Far From the Tree FAZ Florian Illies Google Gustav Klimt Harvard John Forbes Nash Jr Jon Lord Lloyd’s List Maria Leontitsi Maria Montessori moirasou.blogspot.gr Monopol petitions protagon.gr Putin Silence Breakers thebest.gr Time tovima.gr Usain Bolt VasilisV wikipedia.org

Ads 468x60px


Αναζήτηση των Επιχειρήσεων