Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

63ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Η Ρούνεϊ Μάρα εντυπωσιάζει σε χιτσκοκικό θρίλερ


Εξαιρετική η ερμηνεία της στην ταινία «Side effects» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

To 2011 η αμερικανίδα ηθοποιός Ρούνεϊ Μάρα έγινε ένα από τα γυναικεία πρόσωπα της χρονιάς  χάρη στην ερμηνεία της στην αμερικανική εκδοχή της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ βασισμένος στο μυθιστόρημα του Στιγκ Λάρσον. Μια ερμηνεία που της χάρισε την πρώτη (και μοναδική ως σήμερα) υποψηφιότητα για το Οσκαρ.

Η καριέρα της Μάρα έχει πολύ καλή εξέλιξη και αυτό φάνηκε εφέτος στην κινηματογραφική Μπερλινάλε. Η ερμηνεία της στο ψυχολογικό θρίλερ «Side effects» του Στίβεν Σόντερμπεργκ εντάσσεται στην αρκετά μεγάλη λίστα των γυναικείων ερμηνειών που απέσπασαν πολύ καλές εντυπώσεις στο εφετινό φεστιβάλ.

Στο «Side effects» η Μάρα υποδύεται μια γυναίκα η οποία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα που την οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις. Ωστόσο, το έξυπνο σενάριο του Σκοτ Μπερνς που γράφτηκε με τη συμβολή του ψυχιάτρου Σάσα Μπαρντέ (οι δυο τους είναι και συμπαραγωγοί) κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές που στόχο έχουν να πιάσουν τον θεατή «στον ύπνο».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το όνομα του Αλφρεντ Χίτσκοκ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνένετυξης Τύπου της ταινίας στην οποία, ωστόσο, η Ρούνεϊ Μάρα δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσει. Οταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του ρόλου της, το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν: «Δεν ξέρω». 

Αντιθέτως, ο Τζουντ Λο ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον ψυχίατρο που αναλαμβάνει την περίπτωσή της (και το μετανιώνει οικτρά!), ήταν όπως πάντα επικοινωνιακός και προσβάσιμος. Για εκείνον, οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν να αποδώσει σωστά τον ψυχίατρο έχοντας μάλιστα καθήσει δίπλα σε πολλούς ψυχιάτρους στην προετοιμασία του ρόλου. «Το να πείσω τον εαυτό μου ότι θα πρέπει να φανώ αυθεντικός ψυχίατρος ήταν το δυσκολότερο πράγμα στα γυρίσματα αυτής της ταινίας» είπε χαρακτηριστικά ο βρετανός ηθοποιός.

Οσο για τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο βραβευμένος με το Οσκαρ δημιουργός («Traffic») που είναι και ένας από τους πιο παραγωγικούς του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου, δεν ξεκαθάρισε ακριβώς το αν σταματά την σκηνοθεσία ή όχι. Είπε πάντως ότι στο λυκόφως της καριέρας του ήθελε να φτιάξει ένα ψυχαγωγικό θρίλερ - και αυτό έκανε με το «Side effects».

Η ταινία «Side effects» θα διανεμηθεί στην Ελλάδα από τη Seven - Spentzos Film. 


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *