Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γιουσέιν Μπολτ (Usain Bolt)


Ο Γιουσέιν Μπολτ απέδειξε πως είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. με χρόνο 9, 63, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ με 9, 75, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν με 9, 79. Ο Μπολτ, ο οποίος μετά τον τερματισμό έκανε τον διάσημο πανηγυρισμό της αστραπής, έγινε μόλις ο δεύτερος σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο μετά τον Καρλ Λιούις, ενώ η κούρσα του τελικού ήταν η πιο γρήγορη όλων των εποχών, καθώς επτά αθλητές έτρεξαν σε χρόνο κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα. Αν δεν τραυματιζόταν και ο Ασάφα Πάουελ, ο οποίος τερμάτισε περπατώντας, τότε και οι οκτώ σπρίντερ θα κατέβαιναν κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο του Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα τρία (100μ, 200μ και 4Χ100) που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο το 2008 και όπως δήλωσε μετά το τέλος του τελικού, στόχος του είναι να γίνει θρύλος και να κατακτήσει το χρυσό στα 200μ. και στα 4Χ100.

Αμερικανική δίκτυο έδειξε τον τελικό σε μαγνητοσκόπηση

Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δεν μετέδωσε τον τελικό της μιας ανάσας απευθείας, αλλά σε μαγνητοσκόπηση, θέλοντας να έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση. Υπολογίζεται πως περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά τον Μπολτ να κερδίζει, εκτός από όσους ήταν συνδεδεμένοι στο NBC.


Ο Γιουσέιν Μπολτ (Usain Bolt) είναι σπρίντερ από τη Τζαμάικα. Είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων και των 200 μέτρων. Στο δεύτερο αγώνισμα κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Προπονητής του είναι ο Γκλεν Μιλς. Σήμερα φοιτά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας του. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τα εκατό μέτρα σε χρόνο μικρότερο των 9,7 δευτερολέπτων. Το Νοέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε από την IAAF ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς εκείνης. Το Δεκέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε επίσης από τη γαλλική εφημερίδα «Equipe» ως ο "πρωταθλητής των πρωταθλητών" για το έτος 2008. Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο «Laureus», για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς και ξανά το 2010. Ψηφίστηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς 2009 από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών.

Πηγή : iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *